Huisbezoeker

Word Skýlos Strays huisbezoeker

Iedere hond verdient een fijn thuis. Wil jij meehelpen in de zoektocht naar die warme mand? Dat kan. Als Skýlos huisbezoeker stap je daadwerkelijk dat potentiële huisje binnen. Samen met jou vinden we de beste match tussen hond en adoptant of gastgezin!

Enthousiast geworden? Lees snel verder!

Wat houdt het in?

In deze vrijwilligersfunctie ben je de ogen van jouw Skýloscollega’s. Je draagt bij in het adoptieproces, of bij de screening van een gastgezin. Wat door de telefoon niet gezien wordt, signaleer jij wel. Je voert gesprekken, geeft tips en vraagt door. En je gebruikt vooral je voelsprieten.

Je staat er nooit alleen voor. Je bent wel degene die bij een adoptant langs gaat, maar er staat een ervaren team bij Skýlos Strays voor je klaar die je kunt benaderen voor hulp.

Hoe gaat het in z'n werk?

Skýlos Strays heeft huisbezoekers verspreid over het hele land. Is er een aanvraag bij jou in de buurt? Dan kan de coördinator huisbezoeken jou vragen om bij deze mensen langs te gaan. Als je akkoord gaat, maak je binnen enkele dagen een afspraak.

Voordat je op pad gaat, neem je de gegevens door. Welke hond is het? Bij wat voor huishouden ga je op bezoek? Soms is er vooraf ook telefonisch contact met de bemiddelaar van deze hond. In ieder geval spreek je jouw bevindingen achteraf even door met je contactpersoon. Het schriftelijk verslag van het bezoek verstuur je binnen twee dagen per mail.

Als huisbezoeker kom ik bij adoptanten thuis om te zien of hun huis en tuin geschikt zijn en vooral om te zien of de tuin ontsnappingsvrij is. Het is leuk om te zien hoe adoptanten zich voorbereiden op de komst van hun hond. Zo vertellen ze trots over hun voorbereidingen en zijn vol verwachting.

Geke (huisbezoeker)

Het is leuk om te zien hoe adoptanten zich voorbereiden op de komst van hun hond. Zo vertellen ze trots over hun voorbereidingen en zijn vol verwachting.

Geke (huisbezoeker)

Wat vragen wij van jou?

Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Communicatief vaardig

Mensenkennis en inlevingsvermogen

Intuïtief sterk

Kritisch

Kennis van (buitenlandse) honden en hun opvoeding

Een objectieve verslaglegging

Basis computervaardigheden

Help mee!

Wil je meehelpen om de band tussen onze Griekse honden en hun adoptanten sterk te maken? Vul dan het aanmeldformulier in. Wil je graag meer informatie over deze functie, dan kun je hetzelfde formulier gebruiken. 

Al onze vacatures

Als vrijwilliger van Skýlos Strays ben jij een onmisbare schakel in het adoptieproces van Griekse zwerfhond tot Nederlandse huishond. Alle bijdragen zijn welkom. In tijd, expertise en ruimte. Samen met jou kunnen we nóg meer betekenen voor zwerfhonden in Griekenland.

 • Gastgezin

  Gastgezin worden

  Als gastgezin ben je een onmisbare schakel bij het helpen van een buitenlandse zwerfhond. Jij bent die basis van vertrouwen waardoor een hond kan groeien en inburgeren in onze samenleving. LEES MEER
  Gastgezin
  Gastgezin worden
  Als gastgezin ben jij de basis van vertrouwen waardoor een hond hier kan inburgeren. LEES MEER
 • Bemiddelaar

  Bemiddelaar worden

  Als bemiddelaar bij Skýlos Strays zoek je de juiste match tussen adoptant en hond. Jij zet je Sherlock Holmes pet op, je adviseert en gebruikt je voelsprieten voor een match made in heaven! LEES MEER
  Bemiddelaar
  Bemiddelaar worden
  Als bemiddelaar zet jij je Sherlock Holmes pet op, op zoek naar een match made in heaven! LEES MEER
 • Nazorgmedewerker

  Nazorgmedewerker worden
  Jij bent de laatste stap in het adoptieproces. Want als een hond eenmaal bij de nieuwe baasjes woont, gaat het pas echt gebeuren. De adoptanten kunnen bij jou terecht voor al hun vragen. LEES MEER
  Nazorgmedewerker
  Nazorgmedewerker worden
  Jij bent de laatste stap in het adoptieproces. De adoptanten kunnen jou al hun vragen stellen. LEES MEER
 • Vluchtbegeleider

  Vluchtbegeleider worden

  Als vluchtbegeleider neem jij letterlijk de honden mee naar hun nieuwe leven in Nederland. Het is een kleine moeite, maar voor deze viervoeters is dit een ticket naar een nieuw leven. LEES MEER
  Vluchtbegeleider
  Vluchtbegeleider worden
  Als vluchtbegeleider neem jij letterlijk de honden mee naar hun nieuwe leven in Nederland. LEES MEER
 • Aankomstbegeleider

  Aankomstbegeleider worden
  Als aankomstbegeleider ben jij getuige van dat speciale moment waarop hond en adoptant(en) elkaar voor het eerst ontmoeten. Terwijl de emoties je om de oren vliegen, houd jij het hoofd koel.   LEES MEER
  Aankomstbegeleider
  Aankomstbegeleider worden
  Als de honden aankomen op het vliegveld, ben jij als begeleider getuige van dit moment.   LEES MEER
 • Huisbezoeker

  Huisbezoeker worden

  Iedere hond verdient een fijn thuis. Wil jij meehelpen in de zoektocht naar die warme mand? Dat kan. Als Skýlos huisbezoeker stap je daadwerkelijk dat potentiële huisje binnen. LEES MEER
  Huisbezoeker
  Huisbezoeker worden
  Iedere hond verdient een thuis. Als huisbezoeker, stap jij dat potentiële huisje binnen. LEES MEER