Gastgezin

Word Skýlos Strays gastgezin

Veel van onze honden staan te springen om een tijdelijk opvangadres. Een plek waar ze de volgende stap kunnen zetten op weg naar een mooie toekomst. Zet jij de deur open? Graag! Als gastgezin ben jij die basis van vertrouwen waardoor een hond kan groeien en inburgeren in onze samenleving. Een taak die tijd, geduld en liefdevolle leiderschap vraagt. Maar o zo dankbaar is.

Enthousiast geworden? Lees snel verder!

Wat houdt het in?

Voor jouw opvanghond zorg je alsof het je eigen dier is. Het is een verantwoordelijke taak, waar heel wat bij komt kijken. Of het nu gaat om een pup, puber of een senior; de overgang van zwerfhond naar huishond verloopt niet altijd op rolletjes. Het vraagt om opvoeding en gewenning. Zoals zindelijkheid, aan de riem lopen en het overwinnen van angsten.

De duur van de opvangperiode is verschillend. Soms is er al een adoptant, maar het kan ook zijn dat de zoektocht nog gestart moet worden. Tijdens de gehele opvangperiode heb je nauw contact met de bemiddelaar van jouw opvanghond. Voor vragen en problemen, en om samen op zoek te gaan naar dat fijne thuis voor altijd.

Hoe gaat het in z'n werk?

Nadat je het formulier hebt ingevuld, neemt de coördinator gastgezinnen contact met je op. Er volgt een gesprek en een huisbezoek. Daarin beslis je samen of je de uitdaging aangaat. Is er een hond die past bij de door jou opgegeven criteria? Dan kunnen we jou vragen of je deze viervoeter wilt opvangen. Bij akkoord, krijg jij jouw opvanghond in huis.

Voor deze functie hoef je niet alle kennis in huis te hebben, maar een open en leergierige houding is wel belangrijk. Ook vragen wij dat je de opvangregels volgt; deze staan in de handleiding die je van ons krijgt. Bij vragen en problemen staat jouw contactpersoon van Skýlos Strays altijd voor je klaar.

Wat vragen wij van jou?

Ervaring met opvoeden van honden

Het zijn immers dieren met een rugzakje, klein of groot.

Tijd

De meeste honden zijn niet gewend alleen te zijn, dit moet met kleine stapjes opgebouwd worden. Zeker de eerste tijd zal hij/zij jou fulltime nodig hebben.

Communicatief & actief

Goede communicatie en een actieve houding in de zoektocht naar een geschikte adoptant.

Dagelijkse kosten neem jij voor rekening

Dagelijkse kosten - zoals voeding, ontwormen en ontvlooien - neem jij voor je rekening. Andere kosten - zoals dierenartsrekeningen - worden door de stichting betaald.

Enthousiasme

Enthousiasme van alle gezinsleden.

Help mee!

Heb je interesse? Vul dan vrijblijvend het aanmeldformulier in. Als je nog vragen hebt, vul dan het contactformulier in. Samen met jou kunnen we zwerfhonden nog beter helpen om een liefdevol thuis te vinden!