Gastgezin

Word Skýlos Strays gastgezin

Veel van onze honden staan te springen om een tijdelijk opvangadres. Een plek waar ze de volgende stap kunnen zetten op weg naar een mooie toekomst. Zet jij de deur open? Graag! Als gastgezin ben jij die basis van vertrouwen waardoor een hond kan groeien en inburgeren in onze samenleving. Een taak die tijd, geduld en liefdevolle leiderschap vraagt. Maar o zo dankbaar is.

Enthousiast geworden? Lees snel verder!

Wat houdt het in?

Voor jouw opvanghond zorg je alsof het je eigen dier is. Het is een verantwoordelijke taak, waar heel wat bij komt kijken. Of het nu gaat om een pup, puber of een senior; de overgang van zwerfhond naar huishond verloopt niet altijd op rolletjes. Het vraagt om opvoeding en gewenning. Zoals zindelijkheid, aan de riem lopen en het overwinnen van angsten.

De duur van de opvangperiode is verschillend. Soms is er al een adoptant, maar het kan ook zijn dat de zoektocht nog gestart moet worden. Tijdens de gehele opvangperiode heb je nauw contact met de bemiddelaar van jouw opvanghond. Voor vragen en problemen, en om samen op zoek te gaan naar dat fijne thuis voor altijd.

Hoe gaat het in z'n werk?

Nadat je het formulier hebt ingevuld, neemt de coördinator gastgezinnen contact met je op. Er volgt een gesprek en een huisbezoek. Daarin beslis je samen of je de uitdaging aangaat. Is er een hond die past bij de door jou opgegeven criteria? Dan kunnen we jou vragen of je deze viervoeter wilt opvangen. Bij akkoord, krijg jij jouw opvanghond in huis.

Voor deze functie hoef je niet alle kennis in huis te hebben, maar een open en leergierige houding is wel belangrijk. Ook vragen wij dat je de opvangregels volgt; deze staan in de handleiding die je van ons krijgt. Bij vragen en problemen staat jouw contactpersoon van Skýlos Strays altijd voor je klaar.

Natuurlijk slik ik even als een hond geplaatst wordt. Maar als gastgezin maak ik het verschil tussen een zwaar leven in een Grieks shelter of op straat, of deel uitmaken van een gezin. Een dankbaarder taak bestaat er niet.

Veerle (gastgezin)

Wat vragen wij van jou?

Ervaring met opvoeden van honden

Het zijn immers dieren met een rugzakje, klein of groot.

Tijd

De meeste honden zijn niet gewend alleen te zijn, dit moet met kleine stapjes opgebouwd worden. Zeker de eerste tijd zal hij/zij jou fulltime nodig hebben.

Communicatief & actief

Goede communicatie en een actieve houding in de zoektocht naar een geschikte adoptant.

Dagelijkse kosten neem jij voor rekening

Dagelijkse kosten - zoals voeding, ontwormen en ontvlooien - neem jij voor je rekening. Andere kosten - zoals dierenartsrekeningen - worden door de stichting betaald.

Enthousiasme

Enthousiasme van alle gezinsleden.

Help mee!

Heb je interesse? Vul dan vrijblijvend het aanmeldformulier in. Als je nog vragen hebt, vul dan het contactformulier in. Samen met jou kunnen we zwerfhonden nog beter helpen om een liefdevol thuis te vinden!

Al onze vacatures

Als vrijwilliger van Skýlos Strays ben jij een onmisbare schakel in het adoptieproces van Griekse zwerfhond tot Nederlandse huishond. Alle bijdragen zijn welkom. In tijd, expertise en ruimte. Samen met jou kunnen we nóg meer betekenen voor zwerfhonden in Griekenland.

 • Aankomstbegeleider

  Aankomstbegeleider worden
  Als aankomstbegeleider ben jij getuige van dat speciale moment waarop hond en adoptant(en) elkaar voor het eerst ontmoeten. Terwijl de emoties je om de oren vliegen, houd jij het hoofd koel. LEES MEER
  Aankomstbegeleider
  Aankomstbegeleider worden
  Als de honden aankomen op het vliegveld, ben jij als begeleider getuige van dit moment. LEES MEER
 • Huisbezoeker

  Huisbezoeker worden

  Iedere hond verdient een fijn thuis. Wil jij meehelpen in de zoektocht naar die warme mand? Dat kan. Als Skýlos huisbezoeker stap je daadwerkelijk dat potentiële huisje binnen. LEES MEER
  Huisbezoeker
  Huisbezoeker worden
  Iedere hond verdient een thuis. Als huisbezoeker, stap jij dat potentiële huisje binnen. LEES MEER
 • Bemiddelaar

  Bemiddelaar worden

  Als bemiddelaar bij Skýlos Strays zoek je de juiste match tussen adoptant en hond. Jij zet je Sherlock Holmes pet op, je adviseert en gebruikt je voelsprieten voor een match made in heaven! LEES MEER
  Bemiddelaar
  Bemiddelaar worden
  Als bemiddelaar zet jij je Sherlock Holmes pet op, op zoek naar een match made in heaven! LEES MEER
 • Nazorgmedewerker

  Nazorgmedewerker worden
  Jij bent de laatste stap in het adoptieproces. Want als een hond eenmaal bij de nieuwe baasjes woont, gaat het pas echt gebeuren. De adoptanten kunnen bij jou terecht voor al hun vragen. LEES MEER
  Nazorgmedewerker
  Nazorgmedewerker worden
  Jij bent de laatste stap in het adoptieproces. De adoptanten kunnen jou al hun vragen stellen. LEES MEER
 • Vluchtbegeleider

  Vluchtbegeleider worden

  Als vluchtbegeleider neem jij letterlijk de honden mee naar hun nieuwe leven in Nederland. Het is een kleine moeite, maar voor deze viervoeters is dit een ticket naar een nieuw leven. LEES MEER
  Vluchtbegeleider
  Vluchtbegeleider worden
  Als vluchtbegeleider neem jij letterlijk de honden mee naar hun nieuwe leven in Nederland. LEES MEER
 • Gastgezin

  Gastgezin worden

  Als gastgezin ben je een onmisbare schakel bij het helpen van een buitenlandse zwerfhond. Jij bent die basis van vertrouwen waardoor een hond kan groeien en inburgeren in onze samenleving. LEES MEER
  Gastgezin
  Gastgezin worden
  Als gastgezin ben jij de basis van vertrouwen waardoor een hond hier kan inburgeren. LEES MEER