Aankomstbegeleider

Word Skýlos Strays aankomstbegeleider

Wil je getuige zijn van het bijzondere moment dat adoptant en hond elkaar voor het eerst ontmoeten? Dat kan! Als aankomstbegeleider ben jij verantwoordelijk voor een goede overdracht van de aangekomen honden. Je bent tussenpersoon van vluchtbegeleider en adoptanten, geeft leiding en indien nodig advies. Een leuke functie die veel voldoening geeft.

Enthousiast geworden? Lees snel verder!

Hoe gaat het in zijn werk?

Regelmatig vliegen enkele van onze Griekse honden een nieuw leven tegemoet. Zodra er een vlucht bekend gemaakt wordt, kan je je opgeven als aankomstbegeleider. Heb je je aangemeld? Dan zal jij als vertegenwoordiger van Skýlos Strays op de luchthaven waar de lucky viervoeters aankomen, aanwezig zijn.

Je krijgt de vluchtgegevens en de contactgegevens van de vluchtbegeleider en de adoptant of het gastgezin. Je stelt je van tevoren even voor en maakt desgewenst een groepsapp aan. Ook check je of voor alle honden een reisbench is geregeld.

De dag van aankomst

Op de dag van de vlucht ga je ruim op tijd naar de luchthaven waar de honden aankomen. Dit kan in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Maastricht zijn. Daar wacht je samen met de adoptant(en) en/of gastgezin(nen) op de aankomst van de dieren en laat je de vluchtbegeleider weten waar jullie wachten.

Op het mooie moment dat de honden in de aankomsthal komen, houd jij het hoofd koel. Terwijl de blije emoties om je hoofd vliegen, zorg jij voor rust en orde. Is de vlucht goed verlopen? Hoe gaat het met de honden? Neem papieren, paspoorten en eventuele medicijnen over en geef het aan de juiste persoon. Moet er een hond overgeheveld worden in een andere reisbench? Dit doe je op de juiste manier op het invalidentoilet.

Stop de kersverse baasjes vol met adviezen, check dubbel of ze alles goed begrepen hebben en vergeet vooral niet mee te genieten. Als iedereen akkoord gaat, zijn we ook dol op filmpjes en foto’s van dit speciale moment. Is iedereen veilig op weg naar huis? Dan geef je dit nog even door aan de contactpersoon bij Skýlos Strays.

Als je voldaan huiswaarts keert, mag je best even een dansje doen om de Happy Landings te vieren. Dat doen wij ook elke keer weer.

Het spannende wachten op Schiphol & de blije gezichten van de adoptanten als de hondjes veilig in de bench aangekomen zijn. Als ik dat zie, denk ik “Wauw, dit is ècht leuk werk”.

Annette (aankomstbegeleider)

Wat vragen wij van jou?

Punctueel

Communicatief vaardig

Verantwoordelijk

Flexibel

Leiderschap

Ervaring met (buitenlandse) honden

Je neemt de instructies van de stichting ter harte

Help mee!

Woon je in de buurt van een Nederlandse luchthaven en lijkt het je leuk om deze vrijwilligersfunctie op basis van jouw beschikbaarheid te vervullen, vul dan het contactformulier in. We zien jouw aanmelding graag tegemoet! Je kunt dit formulier ook gebruiken om vragen te stellen.

Al onze vacatures

Als vrijwilliger van Skýlos Strays ben jij een onmisbare schakel in het adoptieproces van Griekse zwerfhond tot Nederlandse huishond. Alle bijdragen zijn welkom. In tijd, expertise en ruimte. Samen met jou kunnen we nóg meer betekenen voor zwerfhonden in Griekenland.

 • Vluchtbegeleider

  Vluchtbegeleider worden

  Als vluchtbegeleider neem jij letterlijk de honden mee naar hun nieuwe leven in Nederland. Het is een kleine moeite, maar voor deze viervoeters is dit een ticket naar een nieuw leven. LEES MEER
  Vluchtbegeleider
  Vluchtbegeleider worden
  Als vluchtbegeleider neem jij letterlijk de honden mee naar hun nieuwe leven in Nederland. LEES MEER
 • Nazorgmedewerker

  Nazorgmedewerker worden
  Jij bent de laatste stap in het adoptieproces. Want als een hond eenmaal bij de nieuwe baasjes woont, gaat het pas echt gebeuren. De adoptanten kunnen bij jou terecht voor al hun vragen. LEES MEER
  Nazorgmedewerker
  Nazorgmedewerker worden
  Jij bent de laatste stap in het adoptieproces. De adoptanten kunnen jou al hun vragen stellen. LEES MEER
 • Bemiddelaar

  Bemiddelaar worden

  Als bemiddelaar bij Skýlos Strays zoek je de juiste match tussen adoptant en hond. Jij zet je Sherlock Holmes pet op, je adviseert en gebruikt je voelsprieten voor een match made in heaven! LEES MEER
  Bemiddelaar
  Bemiddelaar worden
  Als bemiddelaar zet jij je Sherlock Holmes pet op, op zoek naar een match made in heaven! LEES MEER
 • Gastgezin

  Gastgezin worden

  Als gastgezin ben je een onmisbare schakel bij het helpen van een buitenlandse zwerfhond. Jij bent die basis van vertrouwen waardoor een hond kan groeien en inburgeren in onze samenleving. LEES MEER
  Gastgezin
  Gastgezin worden
  Als gastgezin ben jij de basis van vertrouwen waardoor een hond hier kan inburgeren. LEES MEER
 • Huisbezoeker

  Huisbezoeker worden

  Iedere hond verdient een fijn thuis. Wil jij meehelpen in de zoektocht naar die warme mand? Dat kan. Als Skýlos huisbezoeker stap je daadwerkelijk dat potentiële huisje binnen. LEES MEER
  Huisbezoeker
  Huisbezoeker worden
  Iedere hond verdient een thuis. Als huisbezoeker, stap jij dat potentiële huisje binnen. LEES MEER
 • Aankomstbegeleider

  Aankomstbegeleider worden
  Als aankomstbegeleider ben jij getuige van dat speciale moment waarop hond en adoptant(en) elkaar voor het eerst ontmoeten. Terwijl de emoties je om de oren vliegen, houd jij het hoofd koel.   LEES MEER
  Aankomstbegeleider
  Aankomstbegeleider worden
  Als de honden aankomen op het vliegveld, ben jij als begeleider getuige van dit moment.   LEES MEER