Lilla is pas 1,5 jaar oud, maar heeft al veel ellende achter de rug. En nu blijkt dat ze al bijna haar leven rondloopt met verkeerd geheelde botbreuken in haar rug. Help ons bij het betalen van medische kosten, zoals die van Lilla’s operatie! Iedere hond verdient een pijnvrij en gezond leven …

Doneer aan ons dierenartspotje en help honden als Lilla!

LILLA IS INMIDDELS GEOPEREERD! MAAR ER ZIJN OOK VEEL ANDERE HONDEN DIE ONZE HULP HARD NODIG ZIJN, JOUW DONATIE KAN HET VERSCHIL MAKEN. DANK JE WEL! 

SNEL DONEREN?

  • KLIK HIER EN HELP MEE

    Lilla is inmiddels geopereerd, maar er zijn veel andere honden die ook hulp nodig hebben. Jouw donatie is dus nog steeds erg welkom! Alleen door jullie gulheid kunnen wij honden als Lilla helpen. Dank je wel.    Vanwege technische beperkingen krijg je geen bedankscherm te zien, daarom nu alvast heel erg bedankt voor jouw donatie!

    of…

    Maak jouw donatie over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!

Vier zwerfpups

Uitgedroogd en uitgehongerd, bijna kaal en een huid vol met korsten; Lilla verkeerde in een schokkende staat toen ze met nog geen 3 maanden oud op een vuilstortplaats nabij Athene werd gevonden. Net als haar broertje en twee zusjes. Bijna een maand moesten ze aansterken in een kliniek, waar kleine Petra helaas overleed. Lilla, Kalo en Sky redden het wel en kregen een plekje in de shelter van hun rescuer.

Een apart loopje

Lilla groeit op als een prachtige en lieve meid, maar haar lopen baart de rescuer zorgen. De dierenarts denkt aan heupdysplasie (HD) en adviseert te wachten, er is een kans dat het met haar groei te maken heeft en dat het weggaat. Zo niet, dan zal er een behandeling moeten worden opgesteld als ze is uitgegroeid.

Oogaandoening

En weer zit het Lilla niet mee. Net als haar broer en zus, blijkt ze entropion te hebben. Een aandoening aan de ogen waardoor haar ooglid naar binnen krult. Doordat de wimpers pijnlijk over de oogbol strijken, kunnen haar ogen beschadigd raken. Maar gelukkig wordt dit met een operatie opgelost.

Haar pech is nog niet op

Inmiddels is Lilla 1,5 jaar oud en ontwikkeld tot een prachtige dame. Haar broer en zus hebben elk via onze stichting een geweldig thuis in Nederland gevonden, maar Lilla heeft nog geen geluk. Ze heeft al veel overwonnen en toch blijft een volgend probleem haar niet bespaard.

Schokkende foto’s

Ze is inmiddels uitgegroeid en ondanks dat het beter leek te worden, loopt ze nog steeds niet goed. Er worden röntgenfoto’s gemaakt om te zien hoe de HD het beste behandeld kan worden. De bevindingen zijn verbijsterend. Lilla blijkt helemaal geen HD te hebben … Op de foto’s zijn verschillende oude, slecht geheelde botbreuken in haar heupen en onderste wervels te zien. Haar rechterheup is volledig uit de kom.

Bittere pil

Lilla heeft anderhalf jaar rondgelopen met ontzettend veel pijn, terwijl iedereen nog bleef hopen dat ze over haar ‘HD’ heen zou groeien. En achteraf blijkt dat al die pijn haar ook bespaard had kunnen worden … Dat is een bittere pil om te slikken en het schuldgevoel bij haar rescuer is groot.

Hoe Lilla deze breuken heeft opgelopen is onbekend. Maar het vermoeden is dat ze is aangereden op de vuilnisbelt waar ze was gevonden.

De bevindingen van de orthopeed:

Lilla’s poten en romp zijn mild onregelmatig en bewegen onhandig, vanwege een slechte coördinatie van haar spieren en een kreupelheid van de achterpoten. Ze heeft ook spierverlies en haar rechterheup is niet goed te strekken.

Op de foto’s zijn afwijkingen te zien aan meerdere wervels, hier zijn oude breuken te zien die zijn genezen in een mild verkeerde stand. Ook heeft ze bekkenvernauwing en zit de rechterheupkom in een verkeerde positie. De rechterheup is uit de kom. 

Chirurgische ingreep van de rechterheupkop en -nek (of totale heupprothese) is aanbevolen. Kosten: 550 euro.

En nu?

Gelukkig kunnen we het een beetje goedmaken, want volgens de orthopeed kan een operatie Lilla van haar pijn verlossen. Maar waar moet een Griekse rescuer het geld vandaan halen?

Ze vraagt onze hulp, maar ook ons potje voor dierenartskosten heeft de bodem inmiddels bereikt. Daarom doen we een beroep op jou. Wij gunnen Lilla een leven zonder pijn, jij ook? Doneer dan nu, elke euro telt mee. Door jouw bijdrage, groot of klein, maken we de levens van honden zoals dat van Lilla, weer draaglijk!

LILLA IS INMIDDELS GEOPEREERD! MAAR ER ZIJN OOK VEEL ANDERE HONDEN DIE ONZE HULP HARD NODIG ZIJN, JOUW DONATIE KAN HET VERSCHIL MAKEN. DANK JE WEL! Vanwege technische beperkingen krijg je geen bedankscherm te zien, daarom nu alvast heel erg bedankt voor jouw donatie!

of…

Maak jouw donatie over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!