In deze miniserie zetten Odette en Loeske (hondentrainers én ervaringsdeskundigen) alle voors en tegens op een rij van het adopteren van een buitenlandse hond.
In deel 1 vertelden Odette en Loeske wat er gebeurt met een buitenlandse hond wanneer hij uit zijn vertrouwde omgeving wordt weggehaald, en dat tijd en rust essentieel is in de eerste periode van de adoptie.
In deel 2 werden andere factoren beschreven waarmee je rekening moet houden, zoals eerdere ervaringen, opgroeien zonder moeder en raseigenschappen van voorouders. Deze aspecten bepalen hoe we onze eigen verwachtingen misschien moeten bijstellen.
Kun je een hond redden door adoptie?
Nu komen we terug op één van onze eerste vragen van deze miniserie: is elke hond die naar Nederland wordt gehaald hiermee wel gered? Ons antwoord daarop is: nee. Niet alle honden kunnen de drukke maatschappij in Nederland aan.
Juiste match
![](https://skylosstrays.com/wp-content/uploads/2020/05/woman-sitting-in-a-beach-bench-with-her-pet-3663040-300x244.jpg)
Sommige honden hebben misschien niet het meest ideale leven in het buitenland. Maar weg uit hun vertrouwde omgeving, de stress in Nederland en alle nieuwe ervaringen zal ze teveel worden. Een juiste selectie in het buitenland, een juiste match in Nederland en de juiste begeleiding geeft een grotere slagingskans. Dat kan de wereld van die ene hond redden!
Als je adoptiehond eenmaal gewend is aan zijn nieuwe leven, heb je een vriend voor het leven. Niets mooier dan de hond die jij een tweede kans gaf een heerlijk hondenleven te zien hebben. Een geweldige ervaring.
Begrip en ondersteuning
Vermindering van stress is essentieel bij het slagen van de adoptie van een buitenlandse hond. Met begrip en ondersteuning help je jouw viervoeter het geluk te vinden.
Loop je tegen probleemgedrag aan met je adoptiehond? Zoek dan hulp van een goed opgeleide gedragstherapeut die werkt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten met betrekking tot hondengedrag.
In een volgende serie geven Odette en Loeske tips hoe je jouw adoptiehond kan ondersteunen met massage en neuswerk.
Met deze methodes kun je veel spanning wegnemen. Ook helpen ze bij het opbouwen van een bijzondere vertrouwensband tussen jou en je viervoeter. Een hond die op het baasje vertrouwt, weet dat hij er niet alleen voor staat in zijn nieuwe omgeving. Samen met jou kan hij elke nieuwe ervaring beter aan.
Eerder in deze serie
![](https://skylosstrays.com/wp-content/uploads/2020/05/Loeske-VolgJeHond-300x244.jpg)
![](https://skylosstrays.com/wp-content/uploads/2020/05/Odette-KynoPlus-300x244.jpg)
Over Loeske en Odette
Loeske IJzerman helpt honden en hun baasjes d.m.v. hersenwerk, speuren en gedragstherapie. Hondengedragsdeskundige Odette Mejier heeft haar praktijk gespecialiseerd in hondenmassage. Als ervaren ‘adoptiemoeders’ van viervoeters met een rugzakje, hebben ze hun krachten gebundeld in hun project
‘Adoptiehond – Je hond beter begrijpen en begeleiden’.