Onze droom voor alle zwerfhonden
Is eenvoudig en klein
Een gelukkig leven
Gewoon door er voor hen te zijn

Wat in 2019 begon met een droom is het afgelopen jaar ontwikkeld tot een samenwerking die zijn vruchten afwerpt. Samen met vele bevlogen vrijwilligers, dappere rescuers, fantastische adoptanten en onmisbare donateurs, hebben we ongelooflijk mooie resultaten behaald!

Warme mandjes

In 2020 vonden maar liefst 180 Griekse viervoeters via Skýlos Strays een warm thuis in Nederland. Daarmee kwam niet alleen onze droom uit, maar ook die van hun rescuers, de adoptiebaasjes en de honden zelf.

Hartverwarmende steun

Dat er naast ons nog veel meer mensen zijn die onze droom delen, blijkt wel uit de vele giften. Daarmee zijn veel Griekse zwerfhonden gevoed, geneutraliseerd en geholpen met zorg, medicatie en medische ingrepen waaronder de operaties van Reena en Lilla. Onze dank hiervoor is groot.

Afscheid en troost

Een aantal van deze honden was al in Nederland, zoals Valentina. Haar ziekte en uiteindelijke dood heeft ons diep geraakt. Net als het te vroege overlijden van de geadopteerde honden Wolfy, Bruce en Nomi. Grote troost is dat zij de liefde van hun baasjes en gastgezin hebben gekend.

Enkele cijfers op een rijtje

Rechtstreeks ontvangen donaties: € 8829
Ontvangen donaties via Sponsorkliks: € 83
Uitbetaalde donaties in Griekenland: € 12.931, waaronder de operaties van Reena en Lilla, en er is € 3750 voor voer gedoneerd.
Betaalde dierenartsrekeningen in Nederland: € 5177. Dit betreft onder meer de kosten van Valentina, waarvan het gastgezin zo ongelooflijk lief was om een groot deel voor haar rekening te nemen ❤️.

Dit zijn de voorlopige cijfers. Een uitgebreid jaaroverzicht met alle cijfers komt in de loop van 2021 online.

Groeien

Het realiseren van onze droom heeft het afgelopen jaar een vlucht genomen. Deze groei vroeg veel van alle vrijwilligers. Er is keihard gewerkt en er zijn heel veel vrije uren geïnvesteerd. Dit was niet voor iedereen haalbaar, waardoor we afscheid hebben moeten nemen van een aantal vrijwilligers en er ook een bestuurswissel is geweest. De lege plekken die Renee en Mila achterlieten, zijn opgevuld door Geke, Mirjam en Yvette.

Niet alleen het bestuur is uitgebreid, we hebben nog veel meer fantastische vrijwilligers mogen verwelkomen in verschillende functies. Een bont gezelschap, met allemaal dezelfde droom. Al deze mensen bij elkaar, die belangeloos hun tijd en kennis investeren, maken onze stichting sterk en succesvol. Wat zijn wij blij met deze kanjers!

Op naar 2021!

Al met al gaan wij dankbaar en vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet. We wensen al onze adoptanten, vrijwilligers, rescuers, donateurs en belangstellenden hele fijne dagen toe en een liefdevol en gezond 2021 waarin nog vele dromen mogen uitkomen.

Thea, Mirjam, Geke en Yvette
het bestuur van Skýlos Strays