Drie zwerfpups en hun lucky tale

Drie kleine verfomfaaide pups. Nog maar 20 dagen jong en nu al als oud vuil in een oude fabriek achtergelaten in een Griekse stad. Kwetsbaar, ongewenst en ongeliefd. Overgelaten aan hun lot en gedoemd om een langzame hongerdood te sterven.

Adopteer een pup uit Griekenland
Ted, Niki en Bobbie worden gevonden in een lege fabriek. De pups zijn amper 3 weken oud.
Alles op alles

Gealarmeerd door het gepiep uit een oude fabriek, gaat een vrouw kijken en treft daar drie hele jonge pups aan. Ze zoekt contact met Katerina; één van de plaatselijke rescuers die dag en nacht rondrennen om in hun omgeving zoveel mogelijk dieren te helpen. Zoals met elk dier in nood, zet zij alles op alles om deze drie hulpeloze wezentjes te redden.

De pups worden verzorgd in de oude fabriek. Maar voor hoe lang?

De gevonden pups worden met spoed naar de dierenarts gebracht. Helaas heeft Katerina geen plek voor de pups en andere opvangmogelijkheden zijn er ook niet meer. Zulke jonge dieren moeten afgeschermd blijven van andere, omdat ze nog erg vatbaar voor infecties zijn. Om de kwetsbare beestjes de beste kans te geven, verzorgt Katerina samen met haar rescue-partner Eleni de pups daar, in de oude fabriek.

Problemen

De hondjes hebben veel zorg nodig en dat blijft niet onopgemerkt. De eigenaar van de fabriek krijgt argwaan, gaat op onderzoek uit en ontdekt het jonge grut. Hij dreigt onmiddellijk de arme beestjes op straat te gooien. De enige oplossing is een dure: betaalde opvang. En dat terwijl al elk dubbeltje omgedraaid wordt .. Maar de pups komen op de eerste plaats: ze krijgen de best mogelijke zorg.

Een pup adopteren uit Griekenland
Ted is op bezoek bij de dierenarts.
Adopteer een Griekse pup
Niki groeit ook als kool!
Bobbie is de verlegene van het stel.
In het Griekse gastgezin

Skýlos Strays wordt gealarmeerd en gaat met spoed op zoek naar gastgezinnen. In Nederland hebben de dieren de beste kans. Zodra Eleni een veilige plek vrij heeft in haar huis, verhuizen de pups daar naartoe. In de maanden dat ze wachten op hun vlucht naar Nederland veranderen de pups van schurftige bolletjes wol in speelse, gezonde hondjes. Ted (toen Jilly) is de onbevangen vrolijkerd, Niki (toen Crystal) zachtaardig en lief en de rustige Bobbie (toen Cowboy) is de meest verlegen van het drietal.

Een Griekse pup adopteren - Het verhaal van drie ongewenste pups
Niki, Bobbie en Ted komen aan op Schiphol. Hun leven in Nederland begint!
Oh happy day!

15 juni 2019 is het dan zover: het is de dag dat de drieling op weg gaat naar geluk. Ze zijn vier maanden oud, volledig ingeënt en klaar voor hun nieuwe leven. Samen vliegen ze naar Nederland. Niki mag al gelijk naar haar gouden mandje; zij is de allereerste adoptie van Skýlos Strays en wordt opgehaald door haar baasjes. Zij gaat een fantastisch leven tegemoet. Bobbie en Ted gaan naar een gastgezin. Ted maar voor even, voor haar is ook al belangstelling. En na een geslaagde kennismaking vertrekt ook zij naar haar thuis voor altijd.

Een hond uit Griekenland adopteren
Bobbie mag inburgeren bij een gastgezin.
En Bobbie?

Terwijl zijn twee zussen hun geluk gevonden hebben, blijft de knappe Bobbie wat langer bij zijn gastgezin. Daar vindt hij steun, aandacht en een liefdevolle begeleiding en verandert hij van onzekere pup in een jonge hond die steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Na een paar maanden weet ook hij het hart te veroveren van een Nederlands gezin. Het gastgezin laat hem met gemengde gevoelens gaan: trots met hoe Bobbie gegroeid is, blijdschap dat hij zo’n goed thuis gevonden heeft en verdriet omdat hij zich in hun hart genesteld heeft.

Onmisbare schakels

Iedere hond die in Griekenland geboren wordt, heeft een eigen verhaal. Vaak zijn het tragische verhalen, die uitzichtloos zijn of slecht aflopen. Soms zijn het vertellingen met een mooie wending, zoals het verhaal van deze drie pups. Zo’n goed einde heeft veel belangrijke schakels nodig: van de mevrouw die de hondjes vindt, tot de adoptanten die deze viervoeters een liefdevol thuis geven. Als we het samen doen, kunnen we echt het verschil maken.

Lees meer over deze 3 geluksvogels