Dido vocht hard, maar parvo overwon

Ze had al een baasje gevonden dat haar in de armen ging sluiten,  maar parvo besloot anders …

Dido in het Griekse shelter
Dido … * 05/04/2020 – † 11/08/2020

Soms zit je een tijd lang naar een beeldscherm te staren, met je vingers op het toetsenbord, om de woorden te vinden … Zo ook deze keer.

Het gevreesde virus

Afgelopen zaterdag, 8 augustus 2020, waren de pups Dido en Fido wat stilletjes en ze wilden niet eten. De vrouw die het shelter beheert is die dag direct met hen naar de kliniek gegaan en wat ze al vreesde werd waarheid: de pups waren besmet met het parvovirus!!!

Parvo is gevreesd door de rescuers. Het is vaak fataal, slaat genadeloos toe en gaat veelal als een golf door de regio, vele slachtoffers makend. Maar soms, als men er vroeg bij is, kunnen honden met heel veel intensieve zorg in de dierenkliniek er weer bovenop komen.

Helaas gold dit niet voor Dido en Fido. Dinsdag 11 augustus 2020 is Dido bezweken aan het virus, haar broertje Fido heeft vandaag, 2 dagen later, de strijd verloren.

Een leeg mandje

Voor Dido en Fido stonden al hondenmanden klaar in Nederland, de bijna-baasjes enthousiast popelend om hun nieuwe geluk op 4 pootjes in de armen te sluiten. Maar parvo besloot anders …

Rust zacht lieve kleintjes, het was jullie zo gegund.

Wij wensen de bijna-baasjes van Dido sterkte met dit vreselijke nieuws. Ondanks dat zij nog niet in Nederland was had ze al een plekje in jullie harten veroverd.

Een prachtig meisje, ze was zo dichtbij …