Fido heeft het gevecht verloren

Fido vocht om het parvovirus te overwinnen, maar uiteindelijk eiste parvo het zoveelste slachtoffer op.

Prachtige Fido, wat zou hij genoten hebben in Nederland
Fido … * 05/04/2020 – † 13/08/2020

Soms zit je een tijd lang naar een beeldscherm te staren, met je vingers op het toetsenbord, om de woorden te vinden … Zo ook deze keer.

Het gevreesde virus

Afgelopen zaterdag, 8 augustus 2020, waren Fido en Dido wat stilletjes en ze wilden niet eten. De vrouw die het shelter beheert is die dag direct met hen naar de kliniek gegaan en wat ze al vreesde werd waarheid: de pups waren besmet met het parvovirus!!!

Parvo is gevreesd door de rescuers. Het is vaak fataal, slaat genadeloos toe en gaat veelal als een golf door de regio, vele slachtoffers makend. Maar soms, als men er vroeg bij is, kunnen honden met heel veel intensieve zorg in de dierenkliniek er weer bovenop komen.

Helaas gold dit niet voor Fido en Dido. Dinsdag 11 augustus 2020 is zusje Dido bezweken aan het virus, haar grote broer Fido heeft vandaag, 2 dagen later, de strijd verloren.

Een leeg mandje

Voor Fido en Dido stonden al hondenmanden klaar in Nederland, de bijna-baasjes enthousiast popelend om hun nieuwe geluk op 4 pootjes in de armen te sluiten. Maar parvo besloot anders …

Rust zacht lieve kleintjes, het was jullie zo gegund.

Wij wensen de bijna-baasjes van Fido sterkte met dit vreselijke nieuws. Ondanks dat hij nog niet in Nederland was, had hij al een plekje in jullie harten veroverd.

Fido in het Griekse shelter