Fanis en Loesie verzachten hartzeer

Na twee jaar van veel verdriet hebben Fanis en Loes de harten van Greanne, haar gezin en de herdermix Diego gestolen.

Hoe het begon …

Een balkonnetje was alle ruimte die Loesie (in Griekenland Lucy genaamd) kreeg van haar Griekse eigenaren. Ze liep rond in haar eigen ontlasting, kreeg amper water en werd nooit meegenomen voor een wandeling. Het enige waar ze wel teveel van kreeg, was eten. Ze woog maar liefst 14 kilo, terwijl ze zo’n 6 tot 7 kilo zou moeten wegen.

In april 2021 werd Loesie bij haar eigenaren weggehaald en kreeg ze een verblijf toegewezen in een klein shelter. Hier verbleef ze met nog zo’n 10 andere honden, waaronder Fanis.

Fanis was een van de Griekse ‘coronahonden’, hij werd teruggebracht naar de organisatie waar hij was geadopteerd, omdat de lockdown in Griekenland is opgeheven en mensen ineens geen tijd meer hebben voor een energieke, jonge hond. En zo werd hij een kennelmaatje van Loesie.

Juli en augustus 2021: Happy Landing Fanis en Loesie

Twee hondjes die de harten van hun verzorgers weten te stelen en al snel staan te shinen op onze website voor adoptie. Het duurt niet lang voordat beiden belangstelling uit Nederland hebben en ze hun reis naar een prachtig leven mogen maken.

DECEMBER 2021: ADOPTANT GREANNE VERTELT

‘Ongeveer 18 jaar geleden adopteerden wij de eerste buitenlandse hond op en sinds die tijd hebben we altijd meerdere honden tegelijk gehad’, vertelt Greanne, om daar enigszins emotioneel aan toe te voegen: ‘In twee jaar tijd overleden 4 van onze honden, tot alleen herdermix Diego overbleef’. Het hele gezin, en ook Diego, was hier behoorlijk door van slag.

Fanis biedt verlichting

Na enige tijd kwam Greanne bij toeval op de website van Skýlos Strays uit en zij en haar gezin werden op slag verliefd op de 5-jarige Loesie. Helaas was zij al besproken… Een week later zag Greanne echter Fanis op de site: een reutje van 9 maanden. Na de adoptieprocedure doorlopen te hebben met de bemiddelaar van Skýlos Strays, Wiepkje, kwam hij via een opvangadres in Limburg in juli 2021 bij het gezin aan. ‘De naam Fanis komt van Theofanis: hij die licht brengt. En zo is het ook – deze vrolijke wervelwind heeft ons vreugde gebracht en is inmiddels onafscheidelijk met Diego’, zegt Greanne. ‘We hebben de tuin Fanis-proof moeten maken, want het is een echte Houdini’.

Opvang voor Loesie

In de tussentijd bleek dat de adoptant van Loesie haar door privéproblemen nog niet kon opvangen. De bemiddelaar van Loesie, Heidy, kon zich de aanvraag van Greanne nog herinneren en vroeg hen gastgezin te zijn voor haar, en zo gebeurde. ‘Toen Loes bij ons kwam, was ze heel erg bang en veel te dik. Ze had in Griekenland haar hele leven op een klein balkonnetje doorgebracht. Ook heeft ze Leishmania en had ze echt last van de reis naar Nederland, vat Greanne de uitdaging samen. Met veel geduld, rust, regelmaat en in eerste instantie ook medicijnen, knapte Loesie aardig op.

Een gouden kans

Toen na een tijdje bleek dat de originele adoptie van Loesie definitief niet doorging, zag Heidy een mooie kans – of ze een gouden mandje voor haar hadden? Dat was een makkelijke vraag voor Greanne: de cirkel was rond! Met z’n drieën wordt nu naar hartenlust gerend, gesprongen en gespeeld…