Adoptiebijdrage

De adoptiebijdrage

Als je een hond adopteert, betaal je een adoptiebijdrage. Deze bijdrage komt ten goede aan jouw adoptiehond én wordt gebruikt om ons en onze Griekse partners te helpen bij het werk dat we doen.

Met ingang van 1 juli 2020 gelden de volgende adoptiebijdragen:

€ 300,- voor een niet gesteriliseerde/ gecastreerde hond
€ 350,- voor een wel gesteriliseerde/ gecastreerde hond

Waar is de bijdrage uit opgebouwd?

De adoptiebijdage wordt opgesplitst in meerdere delen. Eén deel gaat rechtstreeks naar jouw adoptiehond. Hiervan worden het Europees dierenpaspoort en een laatste gezondheidscheck voor afreizen betaald. Ook wordt het dier gechipt, voorzien van de wettelijk vereiste vaccinaties, ontwormt, indien nodig getest op de MZZ en is (een deel van) de transportkosten gedekt.

Coco
Twee pups in een shelter waar wij mee samenwerken
Veiligheidstuig buitenlandse hond adopteren
Dubbel aangelijnd met een anti-ontsnappingstuig – Foto: Priscilla ter Linden
Anti-ontsnappingstuig

Daarnaast krijg je een anti-ontsnappingstuig thuisgestuurd, zodat je jouw adoptiehond veilig kan laten kennismaken met zijn nieuwe omgeving. Dit goed passende tuig van Wikkies moet de eerste periode verplicht gebruikt worden, in combinatie met dubbel aanlijnen. Zo kunnen we samen het vluchtgevaar letterlijk en figuurlijk aan banden leggen.

Lokale hulp en spaarpotjes

Een ander deel gaat naar de Griekse rescuers. Dit geld hebben ze nodig voor het opvangen en helpen van honden. Daarnaast zetten we een bedrag opzij voor lokale sterilisatieprojecten en educatie. Het laatste deel van de adoptiebijdrage gaat in een potje voor medische kosten die worden gemaakt in Nederland, want ook honden die hier in een gastgezin zitten kunnen ziek worden.

Alles gaat naar de honden

Het geld wordt dus op verschillende manieren gebruikt om het werk van Skýlos Strays uit te kunnen voeren. En omdat onze stichting alleen bestaat uit vrijwilligers, komt jouw adoptiebijdrage daar terecht waar deze het meeste nodig is: de honden!