Adoptiebijdrage

De adoptiebijdrage

Als je een hond adopteert, betaal je een adoptiebijdrage. Deze bijdrage komt ten goede aan jouw adoptiehond én wordt gebruikt om ons en onze Griekse partners te helpen bij het werk dat we doen.

Met ingang van 1 juli 2022 gelden de volgende adoptiebijdragen:

€ 500,- voor honden die, geneutraliseerd of intact, direct vanuit Griekenland worden geadopteerd. Dit bedrag geldt ook voor herplaatsers die hier in Nederland via een pension of tijdelijk gastgezin worden herplaatst.

€ 350,- voor herplaatsers die zonder tussenkomst van een gastgezin of pension worden herplaatst bij de nieuwe adoptanten.

Coco
Twee pups in een shelter waar wij mee samenwerken
River, voorheen Okra, komt middels transport aan in Nederland

De adoptiebijdrage

Waar is de bijdrage uit opgebouwd?

De adoptiebijdage wordt opgesplitst in meerdere delen. Eén deel gaat rechtstreeks naar jouw adoptiehond, een ander deel gaat naar lokale hulp en spaarpotjes.

Voor de hond

Reisklaar maken

Dit deel van de adoptiebijdrage gebruiken we om je hond reisklaar te maken. Het Europees dierenpaspoort en een laatste gezondheidscheck voor afreizen worden ervan betaald en ook wordt het dier gechipt, voorzien van de wettelijk vereiste vaccinaties, ontwormt en indien nodig getest op de MZZ.

Transport- of ticketkosten

Vanaf nu zijn ook de transport- of ticketkosten inbegrepen in de adoptiebijdrage. Door o.a. het lage aantal beschikbare vluchten, zullen de meeste honden via transport naar Nederland komen.

Anti-ontsnappingstuig

Daarnaast krijg je een anti-ontsnappingstuig thuisgestuurd, zodat je jouw adoptiehond veilig kan laten kennismaken met zijn nieuwe omgeving. Dit goed passende tuig van Wikkies moet de eerste periode verplicht gebruikt worden, in combinatie met dubbel aanlijnen. Zo kunnen we samen het vluchtgevaar letterlijk en figuurlijk aan banden leggen. Lees ook eens onze blogserie over veilig uitlaten en waarom een halsband of gewoon tuigje niet voldoende zijn.

Lokale hulp en spaarpotjes

Naast het deel van de adoptiebijdrage dat ten goede komt aan je hond, gaat een ander deel naar de Griekse rescuers. Dit geld hebben ze nodig voor het opvangen en helpen van honden. Daarnaast zetten we een bedrag opzij voor lokale sterilisatieprojecten en educatie. Het laatste deel van de adoptiebijdrage gaat in een potje voor (medische) kosten die worden gemaakt in Nederland, want ook honden die hier in een gastgezin zitten kunnen ziek worden of andere hulp nodig hebben.

Alles gaat naar de honden

Het geld wordt dus op verschillende manieren gebruikt om het werk van Skýlos Strays uit te kunnen voeren. En omdat onze stichting alleen bestaat uit vrijwilligers, komt jouw adoptiebijdrage daar terecht waar deze het meeste nodig is: de honden!

Veiligheidstuig buitenlandse hond adopteren
Dubbel aangelijnd met een anti-ontsnappingstuig – Foto: Priscilla ter Linden