50/50 sterilisatieproject najaar 2021

Het 50/50 neutralisatieproject in het Griekse Megara van dit voorjaar was een succes! Daarom herhalen we het nu in het najaar nog een keer. Help je mee? Goed om te weten: wij hebben de ANBI-status, dus een donatie is in veel gevallen aftrekbaar.

Geweldig succes!

Het 50/50 neutralisatieproject in het Griekse Megara van dit voorjaar was een succes! Maar liefst 85 teefjes in eigendom zijn gesteriliseerd en daarnaast zijn er ook nog eens 40 straatreuen gevangen en gecastreerd. Initiatiefnemer Nena liet weten dat de impact enorm was: het aantal gevonden puppy’s na die tijd is gedaald tot de helft! Zelf heeft ze de afgelopen 6 maanden geholpen om 25 puppy’s uit dat gebied te huisvesten. Een aantal wat voor Megara echt laag is.

Sinds het succes van het project heeft Nena van de dierenarts vernomen dat er veel vraag is van mensen om hun honden te steriliseren en de wachtlijst weer oploopt. Dat is geweldig nieuws!

Een tweede ronde

Je snapt dus dat we superblij zijn om te kunnen vertellen dat de tweede ronde van het 50/50 project vandaag van start gaat. Hiervoor hebben we jouw steun hard nodig!

Over het vorige 50/50 project in maart 2021:
De impact van het van het project was geweldig, het aantal gevonden pups in de afgelopen 6 maanden is gehalveerd!

– Rescuer Nena –

50 euro = 1 neutralisatie

Naast onze bijdrage, helpt de Engelse stichting GAR ook mee. Het doel is om samen genoeg geld bijeen te krijgen om minimaal 80 teefjes te laten steriliseren, waarvan wij de eerste 50 euro betalen en de eigenaar van de hond de rest. En net als de vorige keer, zijn wij ook gevraagd om de castratie van 40 straatreuen te financieren.

In totaal is er 6000 euro nodig, waarvan wij dus 3000 euro willen bijdragen. Een ambitieus bedrag, maar we weten ook dat als onze trouwe achterban daar samen met ons daar de schouders onder zet, we dit doel zeker kunnen bereiken. En wordt er meer gedoneerd, dan wordt het extra geld gebruikt voor neutralisaties in een ander gebied in Griekenland (daar vertellen we binnenkort meer over). Elke euro komt dus goed terecht!

Missie

Nena en de vrijwilligers van Megara zijn ontzettend dankbaar voor alle steun. Hun missie om de gemeente zwerfhondenvrij te krijgen komt steeds dichterbij, ook omdat de inwoners nu daadwerkelijk het positieve effect van neutralisatie zien. Dit maakt deze grootschalige actie succesvol voor de langere termijn.

Waarom neutralisatie?

Gedumpte pups zijn helaas geen uitzondering in Griekenland. Teefjes raken ongewenst zwanger waarop de baasjes vervolgens de pasgeboren hondjes ergens achterlaten. Iedere keer weer. Deze honden groeien op en krijgen ook weer pups waardoor het aantal zwerfhonden steeds meer toeneemt.

50/50 project creëert bewustwording

Wij ondersteunen diverse initiatieven, zoals het 50/50 project. Dit project richt zich op het neutraliseren van teefjes met een eigenaar. Van de sterilisaties binnen dit project betaalt de hondeneigenaar 50% van de kosten zelf. Door het baasje te laten meebetalen creëren we bewustwording bij de Griekse bevolking. Een belangrijke voorwaarde voor een positieve verandering op de manier waarop ze naar honden kijken. Dat maakt dat dit een oplossing is die niet voor even is, maar voor altijd.

Help mee en doneer!
Wij zijn blij dat we deze initiatieven kunnen steunen en hopen dat dit het begin is van nog veel meer mooie projecten waar wij aan kunnen bijdragen! Deel jij onze missie en wil je helpen? Dat kan!

Doneer via iDEAL


Je donatie bedraagt € -

of…

Maak een zelf te kiezen bedrag over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!


Je donatie bedraagt € -


Vanwege technische beperkingen krijg je geen bedankscherm te zien, daarom nu alvast heel erg bedankt voor jouw donatie!

of…

Maak een zelf te kiezen bedrag over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!

En door onze ANBI status, is een donatie in veel gevallen ook nog eens aftrekbaar!