50/50 project oktober 2021

We gaan door met steriliseren!

Het 50/50 neutralisatieproject in het Griekse Megara van dit voorjaar was een succes! Daarom herhalen we het in oktober nog een keer. Help je mee? Goed om te weten: wij hebben de ANBI-status, dus een donatie is in veel gevallen aftrekbaar.

Geweldig succes

Het 50/50 neutralisatieproject in het Griekse Megara van dit voorjaar was een succes! Maar liefst 85 teefjes met een eigenaar zijn gesteriliseerd en 40 straatreuen gecastreerd. Initiatiefnemer Nena liet weten dat de impact enorm was: het aantal gevonden puppy’s na die tijd is gedaald tot de helft! Zelf heeft ze de afgelopen 6 maanden geholpen om 25 puppy’s uit dat gebied te huisvesten. Een aantal wat voor Megara echt laag is.  

Sinds het succes van het project heeft Nena van de dierenarts vernomen dat er veel vraag is van mensen om hun honden te steriliseren en de wachtlijst weer oploopt. Dat is geweldig nieuws! 

De tweede ronde gaat van start!

Je snapt dus dat we superblij zijn om te kunnen vertellen dat de tweede ronde van het 50/50 project vandaag van start gaat. Hiervoor hebben we jouw steun hard nodig.

LEES HIER MEER OVER HET 50/50 PROJECT
Over het vorige 50/50 project in maart 2021:
De impact van het van het project was geweldig, het aantal gevonden pups in de afgelopen 6 maanden is gehalveerd!

– Rescuer Nena –

50 euro = 1 neutralisatie

Naast onze bijdrage, helpt de Engelse stichting GAR ook mee. Het doel is om samen genoeg geld bijeen te krijgen om minimaal 80 teefjes te laten steriliseren, waarvan wij de eerste 50 euro betalen en de eigenaar van de hond de rest. En net als de vorige keer, zijn wij ook gevraagd om de castratie van 40 straatreuen te financieren.

In totaal is er 6000 euro nodig, waarvan wij dus 3000 euro willen ophalen. Een ambitieus bedrag, maar we weten ook dat als onze trouwe achterban daar samen met ons daar de schouders onder zet, we dit doel zeker kunnen bereiken. En wordt er meer gedoneerd, dan wordt het extra geld gebruikt voor neutralisaties in een ander gebied in Griekenland (daar vertellen we binnenkort meer over). Elke euro komt dus goed terecht!  

Missie

Nena en de vrijwilligers van Megara zijn ontzettend dankbaar voor alle steun. Hun missie om de gemeente zwerfhondenvrij te krijgen komt steeds dichterbij, ook omdat de inwoners nu daadwerkelijk het positieve effect van neutralisatie zien. Dit maakt deze grootschalige actie succesvol voor de langere termijn.  

Waarom neutralisatie?

Gedumpte pups zijn helaas geen uitzondering in Griekenland. Teefjes raken ongewenst drachtig waarop de baasjes vervolgens de pasgeboren hondjes ergens achterlaten. Iedere keer weer. Deze honden groeien op en krijgen ook weer pups waardoor het aantal zwerfhonden steeds meer toeneemt. 

Skýlos Strays maakt zich hard voor neutralisatie!

Met adoptie vangen we een deel van het zwerfhondenprobleem op, maar het liefst zouden we willen dat er geen honden beschikbaar zijn voor adoptie, simpelweg omdat er geen ongewenste honden meer zijn. Daarom steunen wij lokale sterilisatieprojecten met een financiële bijdrage.

50/50 project creëert bewustwording

Een voorbeeld hiervan is het 50/50 project. Dit project richt zich op het neutraliseren van teefjes met een eigenaar. Van de sterilisaties binnen dit project betaalt de hondeneigenaar 50% van de kosten zelf. Door het baasje te laten meebetalen creëren we bewustwording bij de Griekse bevolking. Een belangrijke voorwaarde voor een positieve verandering op de manier waarop ze naar honden kijken. Dat maakt dat dit een oplossing is die niet voor even is, maar voor altijd. 

Het aantal pups dat 1 reu, 1 teef en hun nageslacht kunnen produceren in 6 jaar tijd. Bron: Spaybatonrouge.org

Doneer via iDEAL


Je donatie bedraagt € -

of…

Maak een zelf te kiezen bedrag over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!


Je donatie bedraagt € -


Vanwege technische beperkingen krijg je geen bedankscherm te zien, daarom nu alvast heel erg bedankt voor jouw donatie!

of…

Doneer direct via Tikkie.

of…

Maak een zelf te kiezen bedrag over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!

En door onze ANBI status, is een donatie in veel gevallen ook nog eens aftrekbaar!

Skýlos Strays, onze Griekse partners en vooral de honden zijn jou erg dankbaar!